Posljednje vijesti
(Svi 24, 2016)
Od 09. do 12. maja u Sarajevu je održan prvi u nizu od sedam treninga za članove organizacija odabranih za učešće u projektu ''Mreža za aktivne zajednice’’, koji financira Europska unija (više o projektu: http://www.zaz.ba/projekti.html).Predstavnice i predstavnici organizacija Nešto više iz Mostara, Orhideja iz Stoca, fondacije Moje Bugojno, Udruženja mladih Bužim i udruženja Proni Brčko imali su priliku upoznati se sa EMI metodologijom, te se, kroz unapređenje znanja i vještina o facilitaciji javnih sastanaka, pripremiti za pružanje edukacija na temu facilitacije javnih zborova savjetima mjesnih zajednica u svojim općinama / opštinama. Osim njih, treningu su prisustvovali i predstavnici i predstavnice članica Mreže za aktivne zajednice – Fondacije Mozaik, UŽ Priroda, OK Pod istim suncem, UG ToPeeR i UG Sara Srebrenica – koji do sada nisu imali priliku učestvovati na ovoj edukaciji, čime se nastoje osnažiti kapaciteti članica za primjenu EMI metodologije u radu sa zajednicama. Sljedeća edukacija za istu grupu učesnika/ca koja će se baviti pitanjem načina na koji se nosimo sa predrasudama i stereotipima, a posebno predrasudama vezano za učešće žena i mladih u savjetima MZ, održati će se od 1. do 2. juna u Sarajevu. Read more...
   |   

O nama


Naša organizacija je osnovana 27. decembra, 2002. godine od strane grupe prijatelja istomišljenika pod nazivom "tolerancijom protiv različitosti - ToPeeR".

Napravili smo statut i pristupnicu za učlanjenje članova u organizaciju.

Organizacija postaje prepoznatljiva u izgradnji civilnog društva, a broj članova je krajem 2006 dostigao broj od 120. Organizacija ima svog Predsjednika, Zamjenika ili Dopredsjednika, Upravni, Nadzorni odbor, Skupštinu i Završne izvještaje i račune za svaku godinu svog postojanja...

U okviru ToPeeR-a djeluje aktiv i forum mladih. Njihove aktivnosti su iskazane kroz radio emisije kreirane u sradnji sa lokalnom radio kućom Radio Doboj – emisija za dijecu „Da ti nešto šapnem" koja ide svake subote u 11 časova i omladinska emisija „Opušteno” koja se emituje takodjer subotom u vremenu od 20 časova.

Tu su i aktivnosti aktiva i foruma žena, kao i druge aktivnosti koje provode članovi organizacije.

Svi bismo da učestvujemo u predstavljanju naše organizacije, odlučili smo da prikazujemo vidjenja naših članova kako oni doživljavaju ToPeeR.

Statistika posjeta

Imamo 6 gostiju i nema članova online

top